Doğum günü hazırlıkları

Eveet, bugün doğum gününü kutlamış ve büyük günü başarıyla tamamlamış olmanın verdiği mutluluk, rahatlık ve biraz da yorgunlukla yazıyorum.

1 yaş diye pek bir özendim Duru’nun doğum gününe. Yapı olarak her şey güzel olsun, her şey zevkli olsun isterim, araştırırım. Bu nedenle muhtemelen bundan sonraki doğum günleri de farklı olmayacak Duru’nun. Benim için büyük bir zevk bu tip detayları düşünmek…

Öncelikle misafirlerime hazırladığım hediyeler artık onların evlerinde olduğundan bunlardan bahsedebilirim artık. Onlar için çerçeve alıp içine Duru’nun farklı resimlerini koydum. Bunları daha önce de doğum hediyelerimizi aldığımız Tahtakale Şark Han’dan almıştım. Böylece renkli renkli bir sürü çerçevemiz oldu. Cuma gecesi hediye paketi yaptım bunları. Üzerlerine de iş yerinden arkadaşım Nermin’le birlikte hazırladığımız “Duru 1 yaşında sticker’ini” yapıştırdım, çok güzel oldular. Bana Nermincim bir de kapı süsü yapmıştı ama onu iş yerimde unuttuğumdan kapıya asamadım tabii:(

Gelenlerin yazması için bir de hatıra defteri almıştım. Kafamda hep kelebekli, çiçekli şeyler vardı, buldum da.

Bir süredir, doğum gününde bütün aile ve arkadaşlarımla birlikte izlemek için bir şey yapmayı düşünüyordum. En önemlisi de kızım büyüdüğünde ona seyretmesi için bir hediye, bir hatıra bırakacaktım ilk yaş doğum gününden. En sonunda Power Point’te bir slayt şov hazırlamaya karar verdim. Bunun için epey uğraştım tabii. Önce Power Point’i hatırlamam gerekiyordu, allahtan kolaydı, hemen çözdüm işi. Slayt şov Duru’nun 1 yılını anlatacaktı, resimler ve altında Duru’nun kendi ağzından cümleler olacaktı. Doğumundan bu yana en önemli günlerini, anlarını bir bir hatırladım bu sayede, epey çaplı ve derin bir araştırma oldu benim için, çok uğraştım ama deydi. Cengiz, Duru’nun ilk aylarında Serhan’a bir ninni göndermişti mp3 olarak. Adı “Minik Duru”ydu. Sanki benim kızıma yazılmıştı. Müzik olarak da fonda bu çalmalıydı tabii.

Kabasını böylece şekillendirdim. Geriye üzerine müzik koymak ve biraz da süslemek kalıyordu. Bu kısmı beni aştı, bu aşamada da devreye Serhan girdi. Karı-koca imece usulü güzel bir şey hazırladık.

Bu arada geçen hafta pasta siparişini İlker Ergin-Efla Pasta‘ya vermiştim. Pastayı nereye yaptırsam diye uzun uzun araştırdım. İçime pek bir yer sinmemişti. Sonra aklıma geldi birden. İlker Hanım, doğum fotoğrafçımız Çiseren’in arkadaşı, facebook’tan yaptığı pastaları görüyordum zaman zaman, çok güzellerdi. Kafamda belli bir model vardı zaten. 1 şeklinde, beyaz zemin üzerinde kelebek ve çiçeklerin bir de uğur böceğinin olduğu (Nerminle yaptığımız sticker’la da uyumlu olacaktı böylece) bir pasta olacaktı. İlker Hanım’la da konuşup muzlu çilekli, bitter çikolata kremalı olacak şekilde pastanın siparişini verdim.

Duru’nun doğum günü kıyafetini geçen cumartesi gününden halletmiştik. Hep beyaz giysin istiyordum, bu sefer mor istemedim hiç:) Mothercare’den bulduk elbiseyi, ayakkabıları da Joker’den aldık, çok güzellerdi.

Toka bakmış ama bulamamıştım. Ben de Beşiktaş’tan tokalarını ve kurdelelerini ayrı ayrı aldım. Serhan yapıştırdı onları, çok şirin oldular.

Böylece Duru’nun temel ihtiyaçlarını halletmiş olduk.

Cumartesi temizlik ve yiyecek hazırlama günüydü. Önce temizliği hallettik. Bu arada alışveriş de yapmamız gerekiyordu. Akşam üzeri de çıkmışken Duru için daha önce almayı planladığımız yürüteç arabayı da almak üzere Joker’e gittik. Tam almak için kasaya doğru yürürken ablam aradı. Duru’ya bir şey aldık çok güzel diye. Baktım bizim alacağımız şeyin aynısını almışlar, şaşırdık tabii. Aynen çıktık Joker’den biz de.

Duru yürüteç otomobili görünce şaşırdı, sevindi. Daha çok üzerindeki oyuncak ilgisini çekti. Oyalandı epeyce.

Akşamımız hazırlıkla geçti. Salonu süsledik. Yıldızlar, balonlar, iyi ki doğdun yazıları astık.

Annem ablamla dolma sardı. Ben lorlu dereotlu tuzlu kurabiye, zencefilli kurabiye, amerikan salatası yaptım akşamdan. Ablam marmelatlı kurabiye, annem de patatesli ay çöreği yaptı. Pazar gününe kısır ve patatesli toplar kalmıştı bir tek. Bir de tekrar kabaca temizlik yapmak gerekiyordu.Masayı da hazırlayıp yattım. Yattığımda gece saat 3’tü.

Heyecandan bir süre uyuyamadım. Sonra sızmışım.

19 yorum

  1. Merhaba Pınar hanım,
    Öncelikle dünyalar güzeli kızınız için böyle bir site yaptığınız için sizi tebrik ediyorum.
    Benim kızımında ilk yaş gününü Haziran ayında kutlayacağız, internette dolaşırken sizin sitenize rastladım ve çok beğendim. Durunun ilk yaş günü için aldığınız çerçeveler çok hoşuma gitti. Bende aynısından kızım için almak istiyorum ama yurtdışında olduğumuzdan dolayı gidip görme fırsatım yok. O yüzden size sormak istedim, çerçevelerin boyutu ve kalitesi nasıl? Eğer güzelse anneannemize rica edeceğiz alması için 🙂
    Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Güzel kızınız ve eşinizle nice güzel yıllara
    Sevimli Duruyu koklayın benim için 🙂

  2. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Öncelikli amacım, kızımın adına bir günlük tutmak ve ona güzel bir hatıra bırakmak. Tabii ihtiyacı olanlara da yardımcı olabiliyorsa yazılarım, ne mutlu bana. Allah bağışlasın sizin kızınızı da, şimdiden kutluyorum yeni yaşını. Çerçeveler bence hoş, çok çok kaliteli değil ama çok şirinler inanın. Ben beğendim, hediye ettiğim kişiler de bayıldılar. Her birine farklı bir fotoğraf koymuştum, ayrı bir heyecan oldu:) Onların arkasında mıknatıslar da var, istenirse magnet de olabiliyor. Amaç küçük hoş anlar yaratabilmek. Bence anneniz rahatlıkla alabilir. Pahalı da değiller üstelik. Yalnız çerçevede cam ya da folyo olur ya, o yok. Ben kırtasiyeden asetat kağıdı alıp folyo gibi resmin önüne koymuştum. Anneniz onlardan da alsın. Boyutu için evde ölçüp yarın size yazarım. Size ve kızınıza çok sevgiler…

  3. Merhaba Pınar Hanım,
    benim de bir kızım var ve gaftaya doğum gününü kutlayacağız. ilk kutlamamız olduğu için ararştırma yaparken sizin yazınıza rastladım. Çok yardımcı oldunuz, teşekkür ederiz… Duru’yu benim için öpün:)

  4. Rica ederim, birazcık da olsa yardımcı olabildiysem ne mutlu. Tatilde olduğumdan mesajınızı yeni okudum, ben de kızınızın doğum gününü kutluyorum, uzun, güzel ve sağlıklı bir ömür diliyorum…

  5. Sevgili Pınar HAnım, öncelikle kızınıza sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.. sininde ellerinize sağlık, oğlumun doğum günü için neler yapabilirim diye düşünürken sitenize rastladım, güzel bir site olmuş. Doğum günü hediyeleri olan çerçevelere bayıldım ama ben Ankara’da yaşıyorum telefonu falan var mı acaba sizde belki kargo ile yollayabilirler..sevgiler..

  6. Merhaba, 1 yaş doğum günü mü? Çok sevdiği bir hayvan ya da karakter var mı? Tema olarak onu düşünebilirsiniz. Birazcık ne sevdiği hakkında bilgi verirseniz belki daha detaylı düşünebiliriz…

  7. Mesajınız eksik görünüyordu, şimdi okuyabildim tamamını. Telefonu yok bende maalesef. Bu sene de ben düz, ama kenarı renkli çerçeve aldım ikea’dan, ankara’da var mı bilmiyorum. Onun içerisine oğlunuzun doğum gününe gelecek misafirlerinizle çekilmiş resimlerini tab ettirip koyabilirsiniz.

  8. Canım Durum,

    Her ne kadar seyrek görüşüyor olsak da, kalbim seninle.
    İşo deyişini çok özledim.En yakın zamanda görüşmek dileği ile..
    Seni çok seviyorum,canım kızım benim.

    İSMAİL ULUSOY(Enişte)ne demekse..

  9. O da seni seviyor, çook içten hem de…

    Ben de özledim abicim, hepinizi, Emir’imi öp, ablamı da…

  10. Merhabalar,inanınki mesajınızı çok beğendim.Hele çerçeveler.11 ocak kızıma doğum günü hazırlığı yapıyorum.Bende çerçeve bulabilirsem yaptıracağım.

    Çok teşekkürler

    Kızının ile ömür boyu mutluluklar dilerim.

  11. Merhaba, çerçeveleri Eminönü’ndeki Şark Han’dan almıştım, oraya gidip sorarsanız yardımcı olurlar. Çin’li bir adamın dükkanı vardı, oradan almıştım. İstanbul’daysanız IKEA’da renkli çerçeveler var, onlar da güzel olur. Doğum günü öncesi çok telaşlı olurum ben, aynı telaşı hissettim sizin adınıza:) Kolaylıklar diliyorum, size, kızınız ve ailenizle birlikte güzel bir yıl diliyorum…

  12. Önce Minik Durum’a, sonra Bıyıklıoğlu familyasına sonsuz huzur, sağlık ve sevdikleri ile birlikte uzun yıllar diliyor, yeni yılda tüm istediklerinizin gerçekleşmesi dileklerimle, hepinizi öpüyorum.

    İŞO

  13. Merhaba benim 2 yaşına girecek bir oğlum var doğum günü için çerçeveleri nerden aldınız bilgi verirseniz çok sevinicem şimdiden teşekkürler…

  14. Merhaba, şimdiden oğlunuzun yeni yaşını kutluyorum. 1 yaş çerçevelerini Eminönü Şark Han’dan almıştım, giriş katta idi dükkan.

  15. Merhaba,
    çok güzel hazırlık yapmışsınız Duru için… Benim merak ettiğim 2 konu var 1. Duru 1 yaşında etiketinin nasıl yaptığınız 2. ise duru 1 yaşında t-shirtünü nerede yaptırdığınızı mailde gönderirseniz çok sevinirim.

  16. Merhaba paylaşımlarınız için çok sağolun ellerinz sağlık araştrma yapan biz annelere yardımcı oldunuz sıra bizim günümüzde bende paylaşacağım inşallah:)

  17. Merhaba Bulut’un 3.yaş doğumgünü için uzaylı peçeteleri nereden buldunuz? Bu konseptte birşeyler bulmak oldukça zor ilgiize teşekkür ederim

  18. Merhaba, arkadaşımın oğlunun doğum günü idi bu, internetten Unnado’dan almıştı, internette parti malzemeleri satan yerlerden de bulabilirsiniz. Şimdiden kutlu olsun…

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir