Şeker Bayramı

Bir bayram daha geldi ve geçti. Çarşambadan tatildik, patronumuzdan bize sevindirici bir kıyak oldu 🙂

Bayramın ilk günü evdeydik. Arife günü ise annemlerin yeni evini görmeye gittik. Kutlama için dondurmayı seçtik. Babam Duru’yu da alarak markete gittiler, çok şekerlerdi. Baktım eline torbayı almiş geliyor bizimki, dedesinin elinden tutarak:)

Duru evi görünce çok beğendi. Dedesine “Dede, sen tam bir ustasın” dedi:) Sonra oturup bir güzel dondurma yedik:)

Bayramın 1. günü evde idik. 2. günü ise Kumburgaz’a gittik. Yahu bir çocuk hiç mi denizden çıkmaz? Kollukları taktığı gibi doğru denize… Geçen seferden tecrübeliydik, öğlen güneşinde güneşe çıkarmamaya çalıştık. İlk gün zaten saat 4 gibi orada olduğumuzdan sorun olmadı. Akşama gece pazarına gittik. Allahtan tutturmuyor onu bunu alalım diye. Geçen hafta gittiğimizde de yine gece pazarına gitmiştik. Kendine iki tane bileklik seçmiş, bir de toka beğenmişti. Halası da aldı onları. Sıra Duru’ya gelmişti. Bu gidişimizde de Duru, halasına bir şey almak istedi. Bir tane halasına, bir de babaannenin yardımcısı Pervane’ye küpe aldı.

Ertesi gün mesai erken başladı. Önce Migros’a gittik. Kahvaltıdan sonra biraz denize götürdüm Duru’yu. Saati göstererek “12 olduğunda yukarı çıkacağız, anlaştık mı” diyerek ondan söz aldım. Neyse ki huzursuzluk çıkarmadı. Yukarı çıktık. Biraz oturduktan sonra tekrar aşağı indirdim onu. Bu kez tenis oynadık:) Sonra yine Migros’a gittik. Saat 4’e doğru tekrar denize indik.

3 saat hiç denizden çıkmadı. Kendine arkadaşlar edindi, daha doğrusu onlar Duru’yu buldu, şeytan tüyü mü var ne:) Çok da güzel anlaştı. Fakat birden bir şeyler oldu. Şu an hatırlamadığım bir sebepten dolayı babasına kızıp su şişesi fırlattı, sonra da dil çıkardı. Hepimiz şaşırdık tabii. Babası tavır yaptı. Ben de Duru’ya “Baban bu hareketinden dolayı çok üzüldü özür dilersen iyi olur” dedim. O da sarılıp öptü ve özür diledi.

Sonra yukarı çıktık. Duş aldırırken saçı acıdı sanırım, bana “salak mısın nesin yavaş” deyince, “bugün niye böylesin, böyle yaparsan seni bir daha buraya getirmeyebilirim” dedim kızgınlıkla. “denize çok girdim, bu da beni sinirli yaptı” dedi:) Güler misin ağlar mısın..

Bayram Duru’ya yaradı. Bol bol denize girdi, oynadı, pazara gitti, büyükleriyle vakit geçirdi, pamuk elleri ceplere soktu…

Nice bayramlara…

 

 

 

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir