Minik Duru, kitap kurdu…

Duru’nun kitaplara ilgisi oldukça fazla. Doktorumuz Gülbin Hanım, 7. aydan itibaren Duru’ya kitap okumamız gerektiğini söylemişti. Ben de bir tane kitap almıştım hemen, “Mav Çevreyi Tanıyor”. Daha önce Seher’le Tolga’nın aldığı hışırtılı bez kitapla oynuyorduk. İçinde hayvanlar var, hayvanları gösterip isimlerini söylüyor, sonra taklitlerini yapıyordum, o da çok eğleniyordu bu durumdan. Diş buğdayında Emine teyzesi ona iki yeni kitap almıştı. Birisi “Renkler”, diğeri de “Çiftlik Hayvanları”. İçinde inekler, tavuklar, hindiler falan var, bir de ses çıkarıyor. Bu ikisiyle oynamaya da bayılıyor.

Geçen gün mutfakta biraz işim vardı, o da kitaplarıyla oynuyordu. Sayfalarını açıyor, tek tek sanki okuyormuş gibi inceliyordu. Neyse, akşam babası geldi, kitaplarını görünce “Duru kitabı yemiş” dedi. Baktım, inekli kitabın sırt kısmını birazcık götürmüş. Annem demişti ama bu kadar olabileceğini tahmin etmemiştim. Her şeyi ağzına götürüyor. Minicik keskin dişleriyle de her şeyi koparıyor. Bir daha ben yanındayken vereceğim kitaplarını. En sağlıklısı birlikte oynamak. Diş buğdayında önüne bir sürü şey koymuştuk, o kitabı seçmişti. Daha önceki hayatında kitap kurdu muydu acaba?? Umarım minik kitap kurdum büyüyünce de kitaplara karşı böyle meraklı olur, ama okumaya, yemeye değil:)

2 yorum

  1. merhabalar,
    Sitenizi kızım Duru ile ilgili 1. yaş gününü nasıl kutlasam diye nette birşeyler ararken keşfettim…benim kızım şu anda 10 aylık ve ne kadar da benzer şeyler yaşıyoruz diye şaşırıp kaldım…özellikle de iki gün önce bizim Duru da kitabın kenarını yiyip ben ağzından çıkarmaya çalışırken bana çook kızınca:)) yemek alışkanlıkları ve diğer bütün yazılarınız çok faydalı ve daha da faydalı olacak gibi gözüküyor bizim için…ellerinize sağlık kızınız için ne kadar güzel bir hatıra bırakıyorsunuz…Duru ablasını örnek alacak bizim küçük Duru’muz da inşallah…iyi günler diliyorum…

  2. Merhaba, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Yazıların en güzel yanı geriye dönüp okuyunca bana o günlerde yaşadıklarımızı hatırlatması… İnanın unutuluyor biliyor musunuz? Mesela Duru sanki hep bu yaşlarda gibi, beyin hep şimdiye ve geleceğe odaklanıyor. Kızınızın en güzel ayları… Doya doya yaşayın anne kız:) Şimdiden nice yaşlar dilerim, keyifli bir doğum günü olsun… Siteye her zaman beklerim:)

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir