İtiraz dönemlerimiz başlamıştır, hayırlı uğurlu olsun:)

Bunu yaklaşık 1 haftadır falan fark ettik. Elindeki bir şeyi istediğimizde vermiyor, bir de bize kızıyor. “Veemem” benzeri bir ses çıkarıp başını iki yana sallıyor. Onu böyle gördükçe şaşırıyoruz tabii. El kadar bebe sana kafa tutsun, oh ne âlâ. Âlâ tabii, öyle akıllılar ki… Bir şeyi yapma dediğimizde hemen öyle bir söyleniyor ki sanki sövüp sayıyor sanırsınız:)

Mesela, yapmamasını istediğimiz bir şeyi yaptığında gözümüzün içine bakıyor, meydan okuyor sanki. Yapma diyoruz, kızıyor, o an bırakıyor. Sonra 2 adım atıp yine aynı yere geliyor, yine aynı hareketi yapıp yüzümüze bakıyor. Kafaya taktığı bir şeyi hiç unutmuyor. Biz de onun ilgisini başka şeylere çekiyoruz.

Şu sıralar bana çok düşkün. Dün evdeyken resmen kucağımdan inmedi. İki adım yürüyor, sonra bacaklarıma sarılıyor kucağıma alayım diye. Bu da böyle bir dönem. O kadar ki, işim olduğunda yanından azıcık ayrılayım hemen basıyor yaygarayı. Ben de 5 dakikalığına televizyonu açıp gidiyorum yanından, ancak o zaman ses etmiyor. Bebe Tv’ye bayılıyor ama çok tehlikeli. Müptelası olabilir. Yukarıdaki resmi, o televizyon seyrederken çektim. Pür dikkat izliyor, bir yandan da ordaki hayvancıklarla konuşuyor, alkış yapıyor, tepki veriyor. Ama olsun, doktorların da bir bildiği var demek ki. Normalde seyrettirmiyorum, reklamlar da dahil, fakat böyle durumlarda mecburen 5-10 dakika seyrediyor. Kapattığımızda çok bozuluyor. Dün almış kumandayı eline televizyonu gösterdi bana açayım diye. Açmayınca da huysuzlandı epey. O an anladım tehlikeyi, televizyona mümkün olduğunca hayır…

Doğuyor, gün be gün gelişimine, büyümesine şahit oluyorsunuz. Adım adım, kendi başına bir birey oluyor. Kendi isteklerini ya da istemediklerini ortaya koyuyor. Biz de bir yandan seyrediyor, bir yandan da bizi parmağında oynatışına seve seve razı oluyoruz.

1 yorum

  1. Sen zamanında az mı yaptın ailene 🙂 Al işte, sopası yok ki kafana vursun. Hehe he he 🙂

    Bugün televizyonu kapattın diyelim yarın ne yapacaksın 🙂 Parmağında zıplatır sizi ben söyleyeyim. Büyüdüğünde göstereceğim bu yorumlarımı. Bak ben zamanında bildiydim zaten diyeceğim 🙂

    Çok canını sıkar ve laf dinlemezse bir kadeh üzüm suyu içiriver 🙂 Çiçek gibi olur, agresifliği gider 🙂

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir