Duru’da yeni numaralar

Duru artık emeklemeyi söktü:) Emekliyor, tutunup kalkıyor, istediği zaman yine oturuyor. Annem geçen gün Duru’yu salonda bırakıp mutfağa gitmiş 2 dakikalığına. Geldiğinde bir bakmış emekleyerek sehpanın oraya gitmiş, sehpaya dayanıp kalkmış, menekşelerle haşır neşir olmaya başlamış. Artık mama sandalyesine oturtup öyle ayrılıyoruz başından.

28 Mayıs gibi de işaret parmağıyla objeleri göstermeye başladı. Ben de onun taklidini yapıp işaret parmağımla onun parmağıma dokunuyorum, muzip muzip gülüyor.

Duru’nun kelime dağarcığına yeni bir kelime daha eklendi: Gel. “Ge ge” diyor. Babası Almanya’ya gitti iş için. Telefonda gel gel dedirtiyorum, bir de giderken bavuluna iki minik çorap koymuştum. Bavulunu açınca aradı, bavulumda kaçak yolcu var dedi:) Bakalım Serhan döndüğünde ne yapacak bizimki, ilk kez bu kadar uzun ayrı kalıyoruz ondan.

Geçen cuma akşamı işten dönüyorum, merdivenlerden çıkarken annem Duru’ya “anne” dedirtmeye çalışıyor her zamanki gibi ve nihayetinde başardı:) “Anne” dedi, canı isterse diyor ama baba, mama, meme gibi kolayca söylemiyor.

Dün sabah da ilk defa “bebe” dedi. Kendi kendine tekrarlıyordu “bee bee” diye. Bir de sıkça “agaaa” diyor:)

Bir de annem öğretmiş, “kulağın nerde” deyince kulağını gösteriyor. Gözün nerde deyince eliyle gözünü kapatıyor. Saçını gösteriyor. Böyle de numaralarımız var. Burnunu da keşfetti, daha doğrusu deliklerini:) Büyük tavşanına olan hayranlığı halen devam ediyor, çok seviyor onu, üzerine yatıp sarılıyor.

Bir de akşamları salondaki koltuğa oturuyor. Önce her zamanki gibi koltuğun minderlerini çekip kenara alıyor, yani bize almamızı söylüyor. Sonra sırtını koltuğa dayayıp popoyu kaydırarak aşağı oturuyor. Tülü çekip kendini tülün içine alıyor. Geçen akşam tülün içinde boğuşurken ter içinde kalmış:)

Yaz geldi, havalar artık geç kararıyor. İşten gelince mümkün olduğunca onu dışarı çıkarmaya çalışıyoruz. Ben, ben indiremesem babası aşağı indiriyor. O da kedilere, orda oynayan çocuklara bakıp çığlıklar atıp eğleniyor. Dışarıya çok alıştı, elimden tutup kapıya götürüyor, heyecanlanıyor. Geçen pazartesi evde olduğumdan yakınımızdaki parka götürdük onu. Salıncağa bindirdik. Çok sevdi. Hiç sesi çıkmadı. Oralarda turladı, eve gelince de yıkadım, banyo yaptırdım Yorulmuş olmalı ki gece güzel uyudu. Dün akşam da yine aşağı indirdim. Apartmanın girişinde 2 basamak var. Dün onlara taktı. Belki 10 kez inip inip çıktı. İniyor, iki adım atıp dönüp tekrar geliyor, merdiveni çıkıyor, tekrar iniyor. Başımı döndürdü:)

Duru’dan yeni numaralar şimdilik bu kadar…

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir