Duru’cuğun günübirlik Kerpe macerası

Duru’ya annem bakıyor. Bu sıcakta hiç kolay iş değil. Bütün gün evdeler bu sıcakta. Bazen parka çıkıyorlar akşam üstü ama annemin gücü olursa tabii.

Neyse, amacımız Ramazan gelmeden annemi birazcık ferahlatmaktı. Bu sene hiçbir yere götüremedik. Ablamlar da götüremediler. O nedenle bari hafta sonu azıcık elektriğini atsın istedik. Cumartesi günü ablamlarla bir yerlere kaçmaya karar verdik.

İnternetten araştırdım biraz. Duru olduğundan tamamen açık bir plaj istemedik. Gölgesi, şemsiyesi olan, gereğinde dinlenebileceğimiz bir yer olsun istedik. Hatta 1 gece kalabilsek fena olmayacaktı, ama Ramazan’dan önceki hafta sonu olduğundan her yer doluydu, öyle bir şansımız yoktu dolayısıyla.

Biz de günübirlik bir yer olsun dedik. Şile ve Kerpe alternatiflerinden Serhan Kerpe’yi seçti. Ben kararsız bir tipim, onun böyle durumlarda olaya el koymasını seviyorum, genelde verdiği kararlar da isabetli oluyor, nitekim bu gezide de öyle oldu.

Kerpe’de Otel Kerpe’ye gittik. Daha önceden araştırmıştım, günübirlik kullanabiliyorduk otelin plajını. Hem daha sakin olacak hem de şezlong şemsiye falan kullanabilecektik. İyi ki de oraya gitmişiz.

Otel tepede kalıyor. Denize merdivenle iniyorsun. Küçücük bir kum sahili var. Anca 20 kişi falan alır, o kadar sakin, denizi o kadar güzel ki… Havuz gibi, kum, sıcacık. Bir kısmı taşlik ama geri kalanı berrak bir deniz, sanki Karadeniz değil. Duru bayıldı denize. Çocuk neredeyse yüzecekti, Belek’te kucağımıza yapışıyordu denize girerken. Burda çok rahattı.

Önce biz gittik. Ablamlar sonradan geldiler, onlar da bayıldılar denize.

Öğle güneşinde yukarı çıktık, otelin verandasında oturduk. Güzeldi orası da. Duru’ya biraz yemek yedirmeye çalıştım. Sıcaklardan pek iştahı da kalmadı yavrumun.

Sonra tekrar deniz… Herkes yorulmuş olacak ki akşam üstü uyudular bir güzel, Duru da dahil. Ben rahatsız tipleme uyuyamadım tabii, azıcık uzandım şezlonga, o bile iyi geldi.

Duru çok güzel oynadı. Babasıyla aşk yaşadı yine. Deniz temiz olduğundan rahatça soktuk, tuzlu su isiliklerine de iyi geldi biraz.


Günün sonunda herkes memnundu.

Topu topu 1 gün uzaklaştık İstanbul’dan, ama o bile iyi geldi. Hava çok sıcak da değildi, deniz kum güzeldi, Duru da çok eğlendi. Annem de memnun kaldı bu hizmetten:) Daha ne olsun…

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir