Ba-baaayy…

Duru’nun “ba-baaay” demesine bayılmayan yok, özellikle de babaannesi… Ben de çok seviyorum. Her yerde kullanıyor, doktora gidiyoruz, muayene sırasında canımız çıkıyor, ağlıyor, bağırıyor, muayene bitiyor, doktoru giderken ba-baaayy diyor ona. Tahlile gidiyoruz, ağlıyor, bağırıyor, giderken yine ordakilere ba-baay diyor. Akşam “Hadi uyku vakti, uyuyalım, odamıza gidelim” diyorum, babasına, anneannesine ba-baaay diyip el sallayarak gidiyoruz.

Duru’nun bana olan düşkünlüğü devam ediyor. Bu durum özellikle sabahları işe giderken çok üzücü oluyor, hem benim hem de onun için. Her sabah ya “Anneanneyle balkondan bakın, bana el sallayın” diyerek ya da “Hadi anneannenle kitaplara bakın” diyerek işe gidip akşam geleceğimi söylüyor, öyle gidiyorum. Yani hep başka bir şeylere yöneltmek gerekiyor ayrılabilmek için.

Bu sabah farklı bir şey oldu. Biz giyindik Serhan’la. “Al, al” demeye başladı hemen, bizim kucağımıza gelmek istedi. Biz de anlattık, “Bak biz gezmeye gitmiyoruz, işe gidiyoruz, çalışmak zorundayız ama akşam geleceğiz” dedik. Bu, sakinleşti birden. “Hadi siz kitaplara bakın şimdi” dedik. Gitti anneannesinin kucağına, bize de “ba-baaay” dedi, el salladı. Babası da ben de öptük onu, ilk defa öpüşerek ayrıldık.

Dedim ki kendi kendime Allahım nasıl bir yavru verdin bize, ne kadar şükretsem azdır. Böyle olgun davranışlar sergilediğinde hem şaşkınlıktan bakakalıyorum bir yandan da ona olan hayranlığım artıyor, maşallah, kendi nazarım değecek diye de korkuyorum.

Dün bir siteden bulduğum çok şirin aydede resmini o uyurken odasına astım. Gece meme için kalktığında direkt gördü onu, “Aydede” dedi sevinerek. “Bak, sana gelmiş” dedim ben de, mutlu mutlu uyudu tekrar.

Senenin bitmesine 3 gün kaldı. Geçen sene bu zamanlar çok üzgündüm, işe başlayacaktım, kızımdan ayrılacaktım. 1 sene geçmiş, alışamadım hâlâ ondan ayrı kalmaya. Neyse Allah sağlık versin de, gerisi önemli değil…

2 yorum

  1. negüzel yazmışsın pınar okurken valla ağlayasım geliyor. noluyo bana yaa bilemedim 🙂 🙂

  2. Sehercim valla Duru olduktan sonra ben de daha bir duygusal oldum, bozulan hormonlar düzelmiyor ve düzelmeyecek de herhalde. Senin altın gibi bir kalbin var zaten, biliyorum ben:)

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir