Dinozor kitaplarının en güzeli

Duru, Dinozor Müzesi’ne gittikten sonra tam bir dinozor fanatiği oldu. İyi mi kötü mü bilemiyorum ama biz de bunu destekleyici birkaç kitap aldık Duru’ya.

Elimizdeki dinozor kitaplarını artık ezberden okur hale gelince:) yeni bir kitap arayışına girdim internetten ve buldum!

Bu en sonuncusu kitap değil adeta bir “şaheser”! Tudem Yayınları’ndan çıkmış “Dinozorlar” isimli kitaptan bahsediyorum. Bu kitabı Bir Dolap Kitap’ta görüp çok heyecanlanmıştım. Gerçekten heyecanlanmakta haklıymışım.

Kitap geldiğinde içine baktım hemen. Her sayfasında dinozorlarla ilgili bilgiler, özel tasarım 3 boyutlu dinozor maketleri eşliğinde veriliyor. Öyle basit tasarımlar değil, üzerinde çok düşünülmüş, belli… 1 tane de değil, köşelerdeki kulakçıkları açtığınızda her birinden irili ufaklı dinozorlar çıkıyor. Bir bakıyorsunuz 1 sayfada 8-10 tane kağıt dinozor adeta “canlanıyor”. Koleksiyon değeri olan, sıkılmadan okunabilecek bir kitap. Fiyatı ise değerinin altında, çok emek harcanmış ve bu kadar kaliteli bir iş nasıl ortaya çıkmış, hayretler içerisindeyim.

Gelelim Duru’ya… Kitabı görünce tabii ki çok heyecanlandı. Sadece o değil… Dedesi de bizde idi, o da her sayfasında “Vay be, harika” nidaları eşliğinde kitaba hayran kaldı.

Duru, her sayfasını defalarca açtırdı. Heyecandan hızlıca yapmak istedi bazen, korktum tabii yırtılacak diye, birlikte açıp kapattık, dikkatli olmasını, yoksa kitabın zarar görebileceğini söyledim.

O akşam belki 10 kez açıp kapattık “Dinozorlar”ı. En çok da T-Rex sayfasıyla ilgilendi, biraz da korktu sanki. Tüm dinozorları tek tek öptü, abartmıyorum:)

Kitaplığımıza güzel bir kitap kazandırdık. Emeği geçen herkese, böyle titiz ve kaliteli bir çalışmayı Türk okurlarına ve çocuklara kazandırdığı için Tudem Yayınları’na ayrıca teşekkür ediyorum kendi adımıza…

Kitabın detaylı anlatımı Bir Dolap Kitap‘ta…

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir