Turquazoo ziyareti

Epeydir gitmeyi istediğimiz bir yerdi Forum İstanbul’daki Turquazoo. Gittik.

Güzeldi. Bir sürü balık çeşidinin arasında hayretler içerisinde kaldık. Yaradan en minicik canlıyı bile öyle özenerek yaratmış ki hiçbir şeyi aceleye getirmemiş, süslemiş, allayıp pullamış…

Duru ise yine duramadı yerinde. En çok ilgisini çeken şey köpekbalıkları ve dalgıç gösterisiydi. İlk bölümden sonra çocuklar için minik masa ve sandalyelerin olduğu bir alan vardı, orada çocuklar oturup resim boyayabiliyorlar. Bu da bizimkisi…

Köpekbalıklarının bulunduğu alan güzeldi, üstümüzden köpekbalıklarının geçişi ise değişik bir deneyimdi, bu canlıları hiç bu kadar yakından görmemiştik, görmeyelim de zaten:)

Turquazoo’nun çıkışında bir kafede kocaman bir oyuncak dinozor gördü Duru. Dolayısıyla bizim mola yerimiz de belli olmuştu.

Dinozoru öptü, bisküvi yedirdi. Orada da hoplayıp zıplamaya devam etti. Düştü bir ara. Kalktıktan sonra “İyiyim ben, bir şey olmadı” diyerek bize durum raporu da verdi.

Ben geziden pek bir şey anlamadım, çoğunlukla Duru’nun peşindeydim. Her ne kadar ilgilendiyse de bizim gibi durup uzun uzadıya incelemek istemiyor doğal olarak… Duru nereye ben de peşinde… Yine de gidip görülmeli, kişi başı 28 TL, Duru için ücret ödemedik.

 

 

 

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir