Bir düğün daha geldi ve geçti

Pazar akşamı bir düğüne daha gittik. Düğün Kalender Orduevi’ndeydi.

Duru düğün için çok heyecanlıydı tabii.

Ben de kuaföre gittim, saçıma fön çektirmek için. Bir gün önceden Duru’ya sen de gelmek ister misin diye sordum, o da şiddetle hayır dedi ve benim de gitmemi istemedi. Meğerse korkuyormuş ve bana bir şey olacak zannediyormuş.

Neyse, gittik kuaföre, içeri girdik. Sıramı bekliyorum. Duru da yanımda. Sonra bana sıra gelince “gitme anne”ler başladı. Serhan’ın yanına gönderdim ben de. İkisi arabada oturdular. 5 dakikada bir “Anneye bir şey olmayacak değil mi” diye soruyormuş Serhan’a:( Sonra yanıma geldiler. Baktı ki her şey yolunda tekrar arabaya döndüler.

Kuaförden sonra Duru’yu giydirdim. Sonra da ben giyindim. Sıcakta ne makyaj duruyor ne saç tabii. Yine de fena olmadım hani:) Duru ise tam bir karnaval çocuğuna dönüştü, bayıldım kendi yavruma…

Yola çıktık. Biz oraya vardığımızda nikah yeni bitiyordu. Ortam harikaydı. Yemyeşil bir alan, karşıda yapay bir şelale, ortalıkta dolaşan bir sürü yavru ördek, kaz… Duru görünce direkt ördekleri kovalamaya başladı.

Nikah bitince herkes soluğu Duru’nun yanında alınca kıyamet o zaman koptu işte… Ağlayarak bana bir yapıştı ki zor sakinleştirdim. Tüm düğün boyunca da yapışık kardeştik. Ayağımda topuklular, uzun elbisem ve kucağımda Duru…

İçeri girdiğimizde beni tekrar dışarı çıkarıyordu. Bu düğün gerçekten benim için çok zorlu geçti. Serhan’a bile gitmedi. Bir ara amcası sağ olsun oyaladı da iki lokma yemek girdi mideme.

Sonlara doğru açıldı biraz biraz. Birlikte dans ettik. Pastadan sonra kalkalım dedi, ben de memnun oldum, artık pilim bitmişti çünkü.

Duru çok güzel olmuştu o gün. Çiçek, kelebek gibiydi. Dolayısıyla da herkes sevmek, sıkıştırmak istedi.

Ben geceyi, Sindrella gibi başlayıp Külkedisi olarak sonlandırdım. Gecenin sonunda ne saçımdan ne makyajımdan eser kalmıştı:)

Ayaklarım kurtar beni diyordu, arabaya binip oturunca anladım. Bantlı ve ince topuk ayakkabıyla çimende yavru peşinden gitmek, kucakta koala misali taşımak kolay olmadı. Elbisemin boyun kısmı da feci acıtmştı.

Çok şikayet ettim biliyorum ama pek bir yoruldum o gece.

Gelin, damat, ortam, misafirler, yemek, havai fişek gösterisi her şey çok çok güzeldi…

Ömür boyu mutlu olsunlar…

 

 

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir