Bu kez ben…

At sevdamız bölünerek çoğalıyor. Önce Duru, ardından Serhan, şimdi de ben… Son kuponu kendim için kullandım.

Cumartesi sabah yine yollara düştük. Kenan Bey Binicilik bizden bıkacak ama biz bıkmayacaktık:)

Artık bizi tanıdılar. Duru Papatyasına kavuştu.

Hatta bu kez iyice aştı kendini, oradaki Turan abisiyla Papatyayı yularından tutup ahırına kadar götürüp park bile etti:)

Sıra bana geldiğinde heyecanlıydım. Sanki biraz yüksek gibi geliyordu bana uzaktan, üzerinde nasıl duracağım dedim kendi kendime ama çaktırmadım da durumu bir yandan:) Ben hazırlanırken Duru huysuzlanmaya başladı, o da binmek istiyormuş. Neyse ki oradaki abilerden biri yetişti imdadımıza. Duru’yu kucağına aldı, onu da bindireceğine söz verdi. Krizi atlattık. Bu kulübün en iyi tarafından biri de bu, herkes çok iyi ve Duru’yu çok seviyorlar:)

Giyinip kuşanıp atın yanına gittim. Egon isimli attı benim kısmetime düşen, iyi ki de o gelmiş bana. Hocamız da çok iyiydi, sakin sakin anlattı.

Korktuğum gibi olmadı. Çok da keyifliydi. Kas gücü ve kondisyon gerektiriyor. İlk sefer için fena değildim, 1-2 denemeden sonra mantığı kaptım derhal. Öncelikle rahat olmak lazım. Ele çok kuvvet vermeden tamamen bacak kaslarıyla hareket etmek gerekiyor. Dolayısıyla bacak kaslarının kuvvetli olması gerek.

Ben çok ama çok keyif aldım…

İnmeden önce Duru’yu da verdiler yanıma, ikimiz en üstteki pozu çektirdik.

Sonra söz verildiği gibi Duru Egon’un yanına gitti. Biraz üzerine bindi, biraz sevdi, gönlü oldu işte…

Bense indiğimde sanki hâlâ at üzerinde gibiydim, bir müddet zorlandım yürümekte:) İlk sefer diye herhalde.

Sonra Duru’yla pek çok kez! atların olduğu yerlere gittik. Orada bulunan atlardan biri ağzını açıp kapayarak ses çıkarıyordu. Görevlilerden biri onun “şımarıklık yaptığını” söyledi:) Atların da çatlağı var demek:) Filmde oynatsan oynar, o derece yani:)

Epey bir süre kalp tempom seviyesini düşürmedi. Duru da çok mutluydu, hiçbirimizin gidesi gelmedi.

Sanırım bana da dans, tiyatro aşkından  sonra bir de at aşkı bulaştı. 2 gün geçmesine rağmen bacak kaslarım hâlâ acısa da yine deneyeceğim… Hadi hayırlısı bakalım…

 

 

 

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir