Minik Duru benekli surat

Duru 15 gün önce cumartesi günü aşı olmuştu. Kızamık-kızamıkçık-kabakulak. Gülbin Hanım, 1 hafta sonra belki döküntü yapabilir demişti, bir de ateş.

Neyse, üzerinden 1 hafta geçtikten sonra Duru’da ateş başladı. Geçen hafta cumartesi gecesi emzirirken bir baktım alnı epey bir sıcak. Neyse sonraki 1 hafta boyunca ateş devam etti. 37,5 civarında olduğundan ateş düşürücü herhangi bir şey vermedik.

Sonra geçen perşembe falan zaten isilikli olan minik yavrumda kırmızı benekler iyice arttı. Kızamık döküntüleriydi herhalde. Ona rağmen neşesinden bir şey kaybetmedi maşallah ama müthiş derecede iştah kaybı yaşadık. Hala iştahı yok, binbir oyunla birkaç kaşık yedirebiliyorsak mutlu oluyoruz ailecek. Zavallı annem gün içinde binbir takla atıyormuş yemek yedirebilmek için, tabii istediği gibi yemediği için de mutsuz oluyor kadıncağız.

Dün baktık döküntüleri geçmişti. İsilik hala mevcut. Gün içinde bol bol nişastalıyoruz yavruyu. En azından terleme ve kaşıntıyı önlüyor.Bir de gülsuyu ve pudra karışımı iyi geliyor dedi babaannemiz, mısır nişastalı versiyonunu denedim. Biraz daha iyi şimdi. Tamamen geçmesi için sıcakların bitmesi gerekiyor herhalde.

Duru’cuk böylece ilk hastalığını atlattı, hafif yollu kızamık, biraz kızamıkçık, az kabakulak. Üstüne isilik… Ortaya karışık…

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir