Bulut’un akşam ziyareti

Cumartesi sirke gelmedi Bulutlar. Pazar günü onlara gidemeyince de Duru’nun Bulut krizi tuttu fena şekilde. Annem söylüyor, gündüz resmini alıp alıp bakıyormuş.

Dün Seher, “akşam size gelelim” deyince tam isabet oldu. Bebeler gece geç uyuyor zaten, bu vesileyle belki biraz yorulurlar da hemencik uyurlar diye düşünmeden de edemedik Seher’le:)

Neyse, akşam gidince Duru’ya bir şey söylemedim. Gelecekleri Sonra üzülüyor. Seher’den telefon bekledim. Gelecekleri kesinleşince söylediğimde yüzünde kocaman bir gülümseme oluştu. Onlar gelene kadar türlü şımarıklıklar yaptı. Birkaç kez dayak da yedim, ne yapacağını şaşırdı arkadaş. Bu dayak konusu canımı sıkıyor, o ayrı bir konu.

Neyse, saat 10’a doğru geldiler. Bulut tüm topaklığıyla karşımızdaydı. Biraz nane olduğumdan yanaşamadım da, o yanaklar içimde kaldı:) Çok tezahürat yapınca içeri girmek istemiyor, o yüzden biz kapıdan salona gittik, Bulut sonradan girmeye razı oldu:) Her bebenin ayrı huyu var işte…

Neyse, baştan her şey iyiydi. Bu sefer de Duru arıza yarattı. Bulut ne almak, ne yapmak isterse “Ben yapıcam, benim” diyerek renkten renge girdi. Haftalardır yüzüne bakmadığı konuşkan süpürge kıymetli oldu. Birkaç kriz durumu yaşandı. Bulut bir ara geriden koşup Duru’nun üzerine tosladı:) Benimkinin tam ego dönemi, öyle böyle değil. Bu sefer Bulut sakindi, iyi bile sabretti. Zaman zaman çaresiz kaldık. Böyle geçiyor herhalde yaşıt bebelerin oyunları, kriz durumlarında ne yapmak lazım yalnız onu çözemedim ben. Oyuncağı ortadan kaldırmak (pratikte en iyi çözüm bu oldu sanki) , başka bir alternatif sunmak (çoğu zaman yetersiz kalıyor bu çözüm), lafla ikna etmek (bu da yetersiz kaldı -ki Duru laftan çoğu zaman anlar) gibi… Gülüp eğlendikleri de oldu, çoğunlukla mücadele halinde geçen bir akşamdı.

Giderken Bulut rüzgar gülünü aldı Duru’nun. Duru vermeye yanaşmadı, başka bir rüzgar gülüyle ikna ettik.

Rüzgar gibi bir akşamdı:)

Uyku vaktine gelince…

Uyuması yine saat 12’yi buldu, bir şey değişmedi yani.

Epeydir yaşıtıyla oynamamıştı Duru. Onun değişik bir yüzüyle karşılaştım akşam. Cadı, inatçı ve aksi tarafıyla… Umarım geçicidir, aksi takdirde işimiz zor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir