Hazırlık öncesi küçük bir mola

Cumartesi erkenden kalktım. Gece 3’te mi ne yatmıştım, şimdi hatırlamıyorum. Bugün yapabileceklerimin en fazlasını yapmalı, yarına çok iş bırakmamalıydım.

Hava çok güzeldi, Duru da “aşağı mı iniyoruz anne” deyince hiç aklımda yokken kahvaltıya Çengelköy’e inme fikri yerleşti birden beynime. Zaten çocuğumla ilgilenemeyecektim hazırlıklardan dolayı. İyi olur dedim. Portatif Pınar iş başında, hemen kahvaltılıkları hazırlayıp anneanneyi kaptığımız gibi minibüsle sahile indik. Serhan yoldan geldiği için yorgundu…

Bu resim de apartmanın kapısında çekildi. Gül, çiçek gördü mü hiç affetmez, koklar, öper, resm çektirir. Benim kızım o güllerden daha güzel:)

Her zamanki yerimize gittik, simitlerimiz, kahvaltılıklarımızın yanına çayları aldık. Biraz kahvaltı ettikten sonra bizim kurtlu yavru yerinde zor durduğundan lokmaları boğazımdan birbiri ardına yuvarlayıp soluğu deniz kenarında aldık.

Orada balık tutan bir amca vardı, Duru’nun ilgisini çekti hemen. Kımıl kımıl gümüş renkli istavritler birbirinin ardından geliyordu. Kovada da balıklar vardı. Her şey adım adım gelişti:)

Duru önce kovaya yaklaştı.

Sonra kovanın dibine girdi.

Kovaya elini soktu, balıklara dokundu.

Kovadan eline  balık aldı.

Balık tutan amca, tuttuğu balığı Duru’ya verdi, Duru da alıp kovaya attı.

Yolda düşürüp tekrar eline aldıklarını saymıyorum. Hiç korkmadan yaptı. Başta biraz çekindi ama verdim cesareti:) Annesine çekmesin, korkak olmasın diye:)

Oradaki çocuklar da bir bir yaklaştılar Duru’nun civarına. Duru’dan büyük olan bir çocuk da ondan cesaret alıp yaklaşık yarım saat sonra balıkları elleyebilir hale geldi. Duru’nun üst baş sırılsıklam oldu ve çamurlandı. Olsun, kirlenmek güzeldir:)

Deniz kenarında neredeyse 1 saat geçirdik. Bir sürü çocuk, ellerinde balık, yosun, vıcık, çamur, hepsi bir arada, beşi, onu bir yerdeydi…

Hevesimizi aldıktan sonra amcaya teşekkür edip çay bahçesinde bizi beklemekten helak olan anneannenin yanına gittik. Önce eller yıkandı, sonra çaylar ödenip dondurmaya yenmeye gidildi.

Dönüşte Migros’a uğradık, listedekilerin bir kısmını aldık.

Doğum günü hazırlıkları öncesi hepimize iyi bir motivasyon oldu:)

 

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir