Bulut’a akşam ziyareti

Ne zamandır istiyordum, Bulut’la Duru uzun süredir karşılaşmamışlardı. En son bizim evde, kâh gülüp oynaşarak kâh birbirlerine bağırıp ağlayarak görüşmüşlerdi.

Birkaç kez niyetlenip gidemediğimiz oldu Seherlere. Dün akşam şeytanın bacağını kırdık.

Gitmemiz neredeyse saat 10’u buldu, akşam 10 tabii. İçeri girdiğimizde Bulut’la hiç ilgilenmiyor moduna aldım kendimi. İlgi ters tepebiliyor çünkü. Öyle olunca Bulut bizi iyi karşıladı.

Fittir Duru, Bulut’u görünce çok sevindi. Seher mısır patlatmış, Bulut hemen bir tabak alıp Duru’ya da verdi. Mutfakta ikisi sıraya girdiler mısır almak için.Çok şirinlerdi…

Sonra yan yana oturup mısır yediler bir süre, çok güzellerdi. Bulut bir yandan mısırını yiyor arada da Duru’ya kesik atıyordu.

Buraya kadar her şey çok güzeldi.

Mısır bitip sıra oyun faslına gelince işler yine karışmaya başladı.

Üzerine binilip zıplanan bir oyuncak iki çocuk arasında krize yol açtı. Duru tutturdu ona bineceğim diye. Bulut verme taraftarı değil. Bir ara yatışır gibi oldular. Bulut başka bir bisiklete binince ortalık duruldu biraz.

Bu sefer ikisi yarış yapıyormuş gibi bir oyun başladı. Bulut bisiklette, Duru zıp zıp oyuncakta… Duru’nun “Ben kazandım” nidaları ortalığı çınlatınca Bulut sinirlenip “Ben kazanma, Duru kazanmama” diyerek iki bebe arasındaki yarışa son noktayı koydu:)

Sonra bir ara odaya gittiler, orada bir şeyler oynamaya çalıştılar. Bireysel takıldılar:)

İkisinin de 3 yaş sendromunun zirvesinde olduğu bugünlerde iyi bile geçti gecemiz. Bulut daha sakindi, Duru’ya kibar bile davrandı.Kimseye yanaşmayan Bulut, bu arada beni geri çevirmedi, tombik, nemli, soğuk ve yumuşak yanağına minik bir öpücük kondurdum, çook güzeldi. Hemen sildi yanağını:)

Bulut’un uykusu gelmeye başlamıştı. Daha fazla yormamalıydık bebeleri. “Bulutçum benim çok uykum geldi, arabaya binip uyumam lazım, biz gidiyoruz” dedim. Hemen numaralarından birini devreye soktu, karnını tutarak “karnım karnım ağrıyo” dedi:) Eve gelen birinin gitmesini istemezmiş, o nedenle böyle yapıp bizim de  gitmemizi engellemek istedi cingöz:)

Giderken Duru, Bulut’u öpmek istedi. Fakat karşılık bulamadık delikanlıdan:)

Kısa ama yoğun bir buluşmaydı. Mısır patlağıyla romantik başlayan akşam Bulut ve Duru’nun alev püskürten ejderhayı andıran meydan okuma çığlıkları, “benim, vermem” inatlaşmaları ve en son Bulut’un “git git” diyerek Duru’nun buse teklifini reddedmesiyle sonlandı:)

Duru “Bulut beni çok özlemiş” diyordu giderken:)

 

 

 

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir